Over mij

In 2017 ben ik geslaagd voor basis pedicure en begonnen met mijn praktijk.

In 2018 voor manicure. Deze specifieke opleiding heb ik gevolgd om de nagels van handen te en kunnen verzorgen, te verstevigen en te gellakken.

In 2019 ben ik geslaagd voor medisch pedicure. Medisch pedicure is een verdieping van de zorg voor:

  • Reumatisch voeten
  • Diabetische voeten
  • Oncologische voeten
  • Nagelbeugeltechniek
  • Nagelreparatie technieken
  • Orthese technieken
  • Drukvrij leg technieken

Voetreflex heeft de volgende effecten
- Geeft ontspanning zowel geestelijk als lichamelijk
- Ontgift het lichaam
- Werkt ondersteunend bij chronische ziekten
- Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
- Stimuleert het zelf genezende vermogen van het lichaam
- Het ie een natuurlijke en veilige methode
- Werkt genezend en ondersteunend maar ook preventief.
Het doel van de behandeling is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, Fysiek of emotioneel. Samen proberen om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht en vervolgens met behulp van reflexologie het lichaam stimuleren om blokkades op te heffen. Ik hoop zo in mijn praktijk veel mensen te kunnen begeleiden in hun weg naar meer vitaliteit.

In de voeten weerspiegelt het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde zones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Belangrijk om te weten:
- Tijdens de periode van de behandeling is het raadzaam om tenminste 1,5 liter water te drinken verdeeld over de dag. Dit is omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die o.a. via de nieren worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.
- Wat voor reacties er optreden ten gevolge van de behandeling is niet van belang. Belangrijk is dat u merkt dat er iets in gang gezet is, dit is namelijk het zelf genezend vermogen. Ieder mens is een individu en reageert daardoor anders.
- Als u de behandeling wenst dan kunt u niet volstaan met 1 behandeling. Om voldoende effect te krijgen zal in overleg met u een behandelplan worden samengesteld. Na ongeveer 5 behandelingen zal u de verandering gaan merken. Elke behandeling zal gemiddeld genomen 45 minuten i n beslag nemen.
- Voetreflextherapie is niet mogelijk bij besmettelijke ziekten, koorts, acute ontstekingen van vaat en lymfesysteem, operatief te behandelen aandoeningen, zwangerschap met risicofactoren.

Medisch Pedicure Sport is geschikt voor elke klant, dit kan een actieve sporter zijn, een professionele sporter en uiteraard een recreatieve sporter, met een goede en juiste verzorging met aandacht voor de totale voet. Hier wordt aandacht gegeven aan voetproblemen t.g.v. de specifieke gerelateerde voetproblemen aan de sport, om zowel preventief als curatief te gaan werken en deze problemen te voorkomen of om te ondersteunen, waardoor de klanten toch hun sport kunnen blijven uitoefenen, met volle aandacht naar voeten, schoenen, kousen, … alsook om andere lichamelijke klachten te voorkomen of weg te nemen.

Voor 2022  en 2023 staat naast de kennis up-to-date houden van de reumavoet en de diabetische voet de oncologische voet op het lijstje. Daarnaast staan ook diverse informatieve lezingen en workshops in de agenda.

Wie ben ik

Wie ben ik kan je op vele manieren bekijken. Ik ben getrouwd met Edwin Dekker en ben de trotse moeder van twee jongens (geboren in 2001 en 2003). Ik hou van mensen om me heen, ben graag creatief bezig en hoop daar nu ik alleen werk in mijn praktijk weer meer tijd voor te krijgen. Werk doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik zelfstandig wil zijn. Leer graag meer over handen en voeten omdat hoe meer ik weet hoe nieuwsgierig ik wordt. Bovendien vind ik het fascinerend hoe het allemaal samen werkt.

De praktijk

Nagels