Kinesiotape

Kinesiotape

Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid, op het gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. De tape kan 5 tot 7 dagen blijven zitten en is waterbestendig.

Verkoopprijs: € 9,95 per rol

Kinesiotape kan op veel manieren ingezet worden. Zoals ondersteuning bij een verzwikte enkel, ter correctie van de scheefstand van de grote teen, de Hallux Valgus, doorgezakte voorvoetboog. De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten die hierin liggen wordt verlicht met als gevolg meer bewegingsvrijheid, minder pijn en het bevorderen van de eigen geneeskracht van het lichaam. Het Medical Tapen is een goede aanvulling op de totale behandeling. De kinesiotape kan worden ingezet gedurende het gehele genezingsproces.

De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten die hierin liggen wordt verlicht met als gevolg meer bewegingsvrijheid, minder pijn en het bevorderen van de eigen geneeskracht van het lichaam.

Wordt er bij een behandeling kinesiologietape gebruikt bereken ik een rol. Restant van de rol krijgt u mee naar huis zodat u zelf (zoals ik u leer bij de behandeling) kunt tapen.